Για την Αθήνα ψηφίζουμε με τη λογική

IMG_2922Λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές  τα διλήμματα για την Αθήνα ξεκαθαρίζουν: Από τη μια πλευρά έχουμε όσους νομίζουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι Eurovision, όπου η ψήφος σου την επόμενη μέρα δεν έχει καμία σημασία. Όσους νομίζουν ότι ψηφίζουμε με βάση προσωπικές συμπάθειες ή αισθητική, για να καταγγείλουμε το μνημόνιο ή για να κάνουμε εσωκομματικές κόντρες.

Από την άλλη είμαστε όσοι θέλουμε ο επόμενος δήμαρχος της Αθήνας να αλλάξει πραγματικά την πόλη μας. Να εκμεταλλευτεί τα 5 χρόνια της θητείας του για παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας, θα αναβαθμίσουν την ποιότητά της και θα κάνουν την πόλη μας καλύτερη.

Εμείς που ξέρουμε ότι ο κ. Καμίνης στέρησε από την πόλη μεγάλες ευκαιρίες, τη βύθισε στη μιζέρια λόγω αντίληψης και νοοτροπίας και δεν κατάφερε να κάνει την κρίση –ευκαιρία. Εμείς που πιστεύουμε ότι ο κ. Σακελλαρίδης είναι επικίνδυνος για την Αθήνα και ο κίνδυνος να την μετατρέψει σε μεσανατολικού τύπου πρωτεύουσα είναι ορατός και πραγματικός. Εμείς που καταλαβαίνουμε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης έχασε τη δική του ευκαιρία πριν από 3,5 χρόνια και είναι ώρα να αποχωρήσει.

Εμείς είμαστε η πλειοψηφία των πολιτών της Αθήνας. Και –το λέμε σε κάθε ευκαιρία- μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Και θα καταφέρουμε πολύ περισσότερα αν η ομάδα που θα πλαισιώνει τον αυριανό δήμαρχο αποτελείται από ανθρώπους με εμπειρία, με σοβαρή επαγγελματική πορεία που δεν βλέπουν το δήμο ως ευκαιρία βιοπορισμού, προσωπικής προβολής ή συνταξιοδότησης. Αλλά σαν ένα βήμα να βελτιώσουν τη ζωή στην πόλη που ζουν και εργάζονται, στην πόλη που πάνε τα παιδιά τους σχολείο.

Σε όλο αυτό το διάστημα που αρθρογραφώ δεν έχω κάνει ούτε ένα κείμενο για εμένα. Ούτε τώρα θα το κάνω. Η διαδρομή μου αυτά τα 3,5 χρόνια ως εκλεγμένος σύμβουλος δημοτικής κοινότητας, οι θέσεις μου για την Αθήνα, η επαγγελματική μου πορεία είναι όλα αποτυπωμένα και δημόσια στο blog μου και στα κοινωνικά δίκτυα.

Το μόνο που σας ζητώ είναι να δείτε, να συγκρίνετε και να αποφασίσετε για εσάς.

Advertisements
Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ακολουθήστε με
Εγγραφή σε RSS
%d bloggers like this: